+38 093-920-01-33
+38 099-063-74-12
seniuk.lp@gmail.com

Як правильно зберігати Іван чай? Іван Чай. · 23.02.2017 20:09

Особливості зберігання Іван чаю дома.


Іван чай при зберіганні потребує практично тих самих умов що й китайський, чи будь який інший чай. При зберіганні він поступово ферментується (суха ферментація), смак і аромат стає більш насиченим в ньому з'являються пряні та фруктові ноти і практично повністю зникає трав'янистий присмак та аромат. Колір стає більш темніший, в ньому з'являється червоний відтінок. В середньому після виготовлення Іван чай треба витримувати від 2 до 6 місяців для того щоб він став смачнішим. При правильному зберіганні строк придатності Іван чаю необмежений.
Умови зберігання Іван чаю дома.
Перше правило при зберіганні чаю це повна відсутність сторонніх запахів. Іван чай дуже легко набирає в себе любий сторонній запах.
Світло це ворог будь якого чаю, від світла він дуже швидко втрачає смак, аромат та практично усі корисні властивості.
Вологість теж важливий фактор який може знищіти ваш чай, в ідеалі вологість повітря у місці зберіганні Іван чаю повинна бути 40 - 50 процентів.
Температура повітря повинна бути 20 - 25 в ідеалі, та без різких перепадів.
Ці поради можна не брати до уваги якщо у вас в наявності 50 - 100 грамів чаю і ви випьєте його за місяць чи два. Якщо ви вирішили купити Іван чай у великій кількості від 500 грамів і більше, тоді вам просто необхідно вирішити питання його зберігання, щоб не перетворити чудовий духм'яний напій на сіно без смаку та аромату.
Припустимо у вас є 500 грам Івн чаю. Якщо ви купили його в нашому магазині тоді він фасований у паперовий пакет, це вже досить непогано тому що бумага чудовий барьєр для запахів та ще дозволяє чаю дихати.

Відсипте у посуд в якому ви тримаєте чай 50 грам чаю для вживання (як правило це герметична банка, добре якщо не прозора). Інші 450 грамів залиште у паперовому пакеті який можна покласти у невеликий картонний ящик. Знайдіть місце де немає світла та сторонніх запахів і покладіть його туди. Можна загорнути ящик у поліетиленовий пакет, це створить додатковий захист, але раз на місяць прийдеться все розгортати і давати чаю подихати.
Іван чай як і китайський Пуер - це живий чай, в ньому постійно йдуть процесси ферментації та перетворення складних елементів в прості які легко засвоюються нашим організмом. Саме це робить його унікальним та дуже корисним. При правильному зберіганні з роками він стає більш корисним і смачним. Віднесіться відповідально до зберігання Іван чаю і я гарантую він буде радувати вас не один рік.